Fotboll

Horda vann derbyt mot Rydaholm

Fotboll Horda AIK vann derbyt i fotbollssexan mot Rydaholms GoIF men det satt långt inne.

[18/18]

Segermålet 2–1 kom först med fyra minuter kvar av matchen genom Fisnik Kuqi.

Det är sällan Horda är favorit mot Rydaholm men i kväll var man det i egenskap av serieledare med idel segrar så här långt. Rydaholm är däremot ett mittenlag.

Gästerna har ett ungt lag men i kväll hade man ett par spelare från division 3-tiden som lyfte de unga killarna: Ivan Vasilj och Dennis Martinsson.

– En mycket fin insats av hela vårt lag, berömmer Joel Lavesson, lagledare för RGoIF.
– Synd bara att vi inte fick poäng. De var vi värda, fortsätter han.

Efter en mållös första halvlek mot 1–0 efter en frisparksvariant med Arman Ashtiani som avslutare.

De kring 250 runt Munkavallen fick se Rydaholm kvitterade med cirka 15 minuter kvar av matchen. En hemmaspelare fick bollen på ena handen och på straffen som följde gjorde Mohammad Reza Mosavi 1–1.

Med fyra minuter kvar av matchen kom 2–1. Det var Fisnik Kuqi som efter en retur fick pop ett långskott från cirka 15 meter och målet var ett faktum.

– Strax efter hade Ivan Vasilj öppet mål så mycket det kan bli men han missade, säger Joel Lavesson.

Jämnt och stabilt hos Rydaholm som kanske svarade för säsongens bästa insats.

Hordas tränare Shpethim Bushati var mycket nöjd.
– Ja, vi mötte ett mycket bra Rydaholm, det bästa motståndet haft hittills i serien, noterar han.
Han var imponerad av Rydaholms tuffa spel och samtidigt tycker han att det var fin derbystämning.